Hva er et lead, og hvordan håndteres det best mulig?

Hva er et lead og hvordan sørger man får god håndtering? Med vårt system får du løsningen på en god og effektiv kundebehandling.

Et lead er en mulighet

Et lead kan være en som en er interessert i tjenester som for eksempel boliglån, forbrukslån eller e-takst. Denne interessen gjør at personen blir en potensiell kunde, og ved å være en potensiell kunde er hvert enkelt lead en mulighet for verdifull konvertering for nettopp din bedrift.

Grip muligheten – innen rimelig tid

Hvert eneste lead er en potensiell kunde, og bør håndteres som en ferskvare, slik at muligheten blir til konvertering og et nytt kundeforhold. Interessen er størst hos leadsene i tidsrommet de kommer inn. Venter du for lenge, risikerer du at leadet går tapt – Enten ved at de oppsøker konkurrenten din, eller at de ikke ønsker slike tjenester lenger. Lang behandlingstid resulterer ikke kun en tapt mulighet, men kan også påvirke omdømme. En bedrift som håndterer leads effektivt og innen rimelig tid, skaper god kundetilfredshet, og øker også sjansen for sterkere kundelojalitet.

Hvordan behandle leads innen rimelig tid?

For å kunne håndtere leads best mulig, trengs det er godt system. Uten et ordentlig system øker sjansen for uorganisert leadshåndtering, hvor innkommende leads risikerer å bli liggende over lengre tid i en innboks. Dette var noe av det som inspirerte oss i Proxima Code til å lage Proxima – en løsning som systematiserer og samler alle leads på ett sted.

Alle typer leads – håndtert av ett system

Det finnes mange typer leads. I bransjene vi samarbeider mest med er det alt fra folk som søker boliglån, forbrukslån og e-takst, til andre typer tjenester. Et tips blir ofte kategorisert ut i fra den spesifikke tjenesten de ønsker, og kan være enten privatkunder eller bedriftskunder. Uansett hvilken kategori leadet er og hvilken kanal de kommer fra, er god organisering og systematisering avgjørende for en effektiv håndtering. Med Proxima får du et system som automatisk systematiserer alle dine innkommende leads. Løsningen vår integreres enkelt inn i andre systemer, og virker som en tredjeparts programvare. Du får dermed en software som kobles opp til alle ønskelige systemer. Slik skaper en god systematisering av alle innkommende leads. Alle leads blir samlet, og så automatisk videresendt til tilgjengelig rådgiver. Dermed får kunde en raskere behandling, og bedriften får utnyttet en mulighet mens den enda er fersk. Les hvordan Nordea Danmark fikk bedre kundebehandling med Proxima.

Skap en bedre leadskultur

Vi i Proxima Code pleier å si: «Det finnes ikke dårlig leads, bare dårlig oppfølging!». Dette skyldes at alle tips som kommer inn til din bedrift i utgangspunktet er interessert i tjenestene du tilbyr. Det som dermed avgjør om muligheten blir grepet eller ikke, er bedriftens håndtering av leadet. Rask og god leadshåndtering er helt avgjørende for økt konvertering. Leadskultur er noe som tar tid å bygge, men med Proxima får dere en kjapp løsning på det. Les hvordan Proxima sørger for effektiv leadsoverføring mellom megler og bankrådgiver.

Vil du lære mer om hvordan Proxima fungerer?

Proxima er en løsning skapt for å effektivisere og bedre systematisere leads for din bedrift. Vår bransjeløsning er opprinnelig skapt for bank, eiendom og forsikring, men kan implementeres i alle bransjer hvor god leadshåndtering er viktig. Vår løsning sørger for å innhente kunders samtykke og håndtere personinformasjon helt i tråd med GDPR. Du kan lese mer her om hvordan vår løsning fungerer her.

Kontakt oss